Reportage & dokumentärfilm

REPORTAGE OCH FILM

Världen är min arbetsplats. Jag har gjort reportage och dokumentärfilm på alltifrån Antarktis i söder till Svalbard och Grönland i norr. 57 länder och över 300 städer har det blivit genom åren. Reser gärna österut och till platser bortom allfarvägar som behöver uppmärksammas och bevaras.

Som Amazonas. Eller Kamtjatka! En av jordens sista orörda vildmarker. En unik halvö som har en speciell plats i mitt hjärta och som jag över 30 års erfarenheter ifrån, inte minst tack vare min flytande ryska. Jag var en av de första utlänningarna som besökte halvön, efter att den öppnats upp efter decennier som stängd militärzon. Året var 1991 och jag såg historia skrivas där. Det var då tanksen rullade in på Moskvas gator och Gorbatjov sattes i husarrest. Efter det har jag återkommit, gång på gång, och byggt upp ett fantastiskt kontaktnät med vänner, forskare, naturnördar och brunbjörnar. 


2019 var just Kamtjatka och de ganska okända Altajbergen (Mongoliet och Ryssland) i fokus. På Kamtjatka var jag för att skriva, fota, filma, njuta av den galet vackra naturen och så volontärarbeta i ett brunbjörnsreservat. Jag har sett över 50 björnar där, en del på så nära avstånd att jag känt lukten av dem. Under detta besök sjösatte jag också ett nytt stort projekt som jag fortfarande arbetar med. I Altajbergen lärde jag känna några örnjägare i Mongoliet och fick höra imponerande strupsång och ta del av ett fantastiskt landskap på den ryska sidan.

REPORTAGE FÖR TIDNINGAR OCH MAGASIN

De senaste åren har jag arbetat lite mer med skrivande reportage, med fokus på natur och kultur. Mycket österifrån, men inte bara. Mitt senaste reportage skrev jag för Naturkompaniets tidning 365 och det handlade om Estlands vackra natur med fokus på våtmarker.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå