Madagaskar – lemurernas rike

MADAGASKAR. På fredag!!?? Det blev hastigt bestämt och känns overkligt att en gammal dröm från 1990 nu blir verklighet. Ska göra ett jobb där, men inte bara.

Har lite dåligt samvete att jag inte har hunnit skriva allt jag tänkt om Georgien. Det där livet, kom liksom emellan. MEN jag återkommer till det senare, jag lovar. Om tusjernas spännande kultur i avsnörda bergstarkter, liksom om georgiskt vin som jag vet att många tycker är spännande och vill veta mer om.

Men. På fredag åker jag alltså till Madagaskar. I dessa tider skaver det att flyga långt. Men som alltid är allt inte svart eller vitt. Utan turismen skulle avskogningen förmodligen varit betydligt värre på denna ö och ännu fler arter varit utrotade eller utrotningshotade idag. Under pandemin, när världen stängdes ner, blev det ganska tydligt. Så jag ska försöka gå till botten med detta och prata med locals och de som jobbar för olika NGO:s. Och. På denna rundresa blir det förstås också möten med Madagaskars unika natur och djur. Över 80 procent av växter och djur är endemiska på denna världens 4:e största ö. Bland dem en mängd olika lemurer – alltifrån små muslemurer till de riktigt stora indrierna – och kameleonter i alla storlekar och färgkombinationer. Madagaskar hyser nästan 70 procent av världens alla kameleontarter. Alltifrån pyttesmå brookesia-kameleonter (som får plats på en fingertopp) – till enorma flera decimeter stora djur. Lägg till detta en häftig och varierad natur – med coola baobabskogar – och en kultur där animismen fortfarande är levande, och där maten liknar det kreolska köket. Det kommer förmodligen bli glest mellan inläggen på plats då vi inte alltid har tillgång till wifi och när vi väl har det, så kan uppkopplingen var långsam. Men. Vartefter blir det bilder, videoklipp och berättelser. Och på länge sikt också reportage. Håll också utkik på Instagram och Facebook, då det kan vara lättare att få ut korta ögonblick där.

Sköt om er och på återhörande!

På fotot: Ringsvanslemurunge

2 svar

  1. Följer såklart dina (ofta udda😝) resmål och ser fram mot spännande berättelser. Ha en underbar tripp och unna dig lite avkoppling också – det är du värd! Hälsa Anders. 😘🤗☀️🙋‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå